AO3 News

Post Header

Published:
2021-05-17 05:37:27 -0400
Original:
April 2021 Newsletter, Volume 156
Tags:

Newsletter OTW

I. ANUNȚURI DESPRE UȘI DESCHISE

Open Doors (Uși Deschise) a anunțat că urmează să importeze două arhive din fandomul Stăpânul inelelor, West of the Moon și Lord of the Rings Fanfiction (link-uri disponibile doar în limba engleză). Mulțumim comitetelor de Comunicare și Traducere pentru ajutorul acordat la publicarea acestor anunțuri! Ele marchează arhivele cu numărul 11 și 12 ale căror importare a fost anunțată în anul 2021, și vor mai urma multe altele.

Echipa de asistență pentru importare a comitetului Uși Deschise a lucrat din greu și la crearea de tabele pentru a ține evidența creatorilor/lucrărilor, precum și a tag-urilor pentru trei arhive: Land of Dreams, Weaver of Dreams și The BuffyGiles Fanfiction Archive. Aceste tabele ne ajută să ținem o evidență pentru a onora cererile venite din partea creatorilor legate de lucrările lor, să căutăm în mod sistematic dacă există deja pe Archive of Our Own - AO3 (Arhiva Noastră) copii ale lucrărilor, pentru a evita importarea lor odată cu arhiva, și (cu ajutorul comitetului de Organizarea Tag-urilor) să corelăm tag-urile folosite de o arhivă în timpul importării cu tag-urile canonice AO3.

În cele din urmă, membrii personalului și voluntarii Uși Deschise au făcut progrese semnificative la îmbunătățirea codului nostru de procesare eFiction și în aplicarea acestuia în importarea mai multor arhive! Rămâneți cu noi pentru mai multe importuri.

II. LA AO3

Documentație pentru AO3 anunță cu bucurie lansarea unui FAQ despre Skin-uri și Interfață actualizat, disponibil acum pe AO3 (în limba engleză).

În luna martie, Comitetul Organizarea Tag-urilor a organizat aproximativ 480.000 de tag-uri noi (cam 1.100 de tag-uri per organizator), din aproximativ 43.000 de fandom-uri. Suport Tehnic a primit aproximativ 1.400 de tichete în luna martie și aproximativ 850 de tichete în luna aprilie (în momentul în care acest newsletter a fost scris), în timp ce Politici și Abuz a primit aproximativ 2.000 de tichete până în acest moment.

III. SE APROPIE ALEGERILE!

Pentru a pregăti alegerile membrilor Consiliului de Administrație din luna august,
Comitetul de Alegeri a lucrat din greu la finalizarea Calendarului alegerilor și a oferit mai multe detalii despre calitatea de membru și despre alegeri. Comitetul de Comunicare a ajutat la publicarea acestor anunțuri, iar Comitetul de Traducere le-a tradus pe ambele în 25 de limbi.

Ultima dată pentru a deveni membru al OTW (Organizația pentru Lucrări Transformative) pentru a putea vota la următoarele alegeri este 30 iunie! Urmărește-ne în continuare pentru a primi mai multe informații despre alegeri și candidați.

IV. ALTE NOUTĂȚI DE LA OTW

Dezvoltare și Adeziune a coordonat Campania de Aderare la OTW din aprilie 2021, Kudos Ție, cu ajutorul Comitetului de Comunicare. Comitetul de Traducere a tradus anunțurile în 35 de limbi. Campania a depășit cu multobiectivul nostru de 50.000$ USD, strângând 264.918,85$ USD de la 9.110 de donatori și donatoare din 84 de țări. De asemenea, avem acum 16.842 de membri. Mulțumim tuturor persoanelor care au donat și au promovat campania!

Fanlore a lucrat la niște editări pentru paginile de Suport, creând inclusiv niște „șabloane" care vor ușura foarte mult crearea de noi pagini. Unul dintre șabloanele existente, "Pagini despre vidding", a fost actualizat. Au fost create trei noi șabloane: "Pagini dedicate fanilor", "Pagini despre persoane" și "Pagini despre fanfiction" (pagini disponibile doar în limba engleză).

Transformative Works and Cultures - TWC (Lucrări și Culturi Transformative) finalizează numărul din septembrie 2021 și verifică trei propuneri pentru numere cu editori invitați pentru 2022 și 2023. Pe lângă acestea, TWC va recruta din nou pentru poziții de producție, așa că stai cu ochii pe pagina noastră de voluntariat sau urmărește anunțurile publicate pe conturile noastre de pe rețelele de socializare.

În luna aprilie, Comitetul Legal a depus mărturie la audieri în fața Oficiului pentru Drepturile de Autor din SUA, în legătură cu secțiunea 1201 a Digital Millennium Copyright Act. Această audiere are loc o dată la trei ani, făcând parte din ciclul de reînnoire și clarificare pentru „exonerarea vidder-ilor", care le permite vidder-ilor să decripteze DVD-uri, discuri BluRay și materiale din surse digitale pentru a crea clipuri video cu utilizare echitabilă.

De asemenea, Comitetul de Finanțe a publicat bugetul pentru 2021 și a organizat o sesiune de chat în care oricine a putut intra și pune întrebări membrilor comitetului despre raport.

V. DESPRE ECHIPĂ

Între 25 martie și 25 aprilie, comitetul Voluntari și Recrutări a primit 120 de noi cereri și a încheiat 112 dintre acestea. 47 de cereri sunt încă deschise (care includ instruirile inițiale și retragerile indicate mai jos).

Din data de 25 aprilie 2021, OTW are 988 voluntari. \o/ Schimbările recente sunt prezentate mai jos.

Noi membri ai personalului: jmathieson (Organizarea Tag-urilor), May K (Suport Tehnic), Joy_Z (Suport Tehnic), Steph S (Suport Tehnic), Lucy Longman (Suport Tehnic), Aque (Suport Tehnic), JKLM (Suport Tehnic), Alyssandra Maglanque (Suport Tehnic), keluoyi (Suport Tehnic), KehkashanB (Suport Tehnic), stillreading (Suport Tehnic), tova (Suport Tehnic) și încă 17 persoane.
Noi voluntari ai Comitetului de Comunicare: 2 persoane

Membri ai personalului care se retrag: Nerine Luna Cyran (Politici și Abuz), Zoey (Suport Tehnic), C. Ryan Smith (Uși Deschise), JoJo (Organizarea Tag-urilor) și încă un membru al personalului din comitetul Documentație pentru AO3
Voluntari ai Comitetului Organizarea Tag-urilor care se retrag: Anne Apocalypse, bre, jeansprout, tread-softly, Wadeye și încă 5 persoane.
Voluntari ai Comitetului de Traducere care se retrag: Harold Liu, Lunabreaker, Mimozka, Paiyan și încă 2 persoane.

Pentru mai multe informații despre domeniul de activitate al comitetelor noastre, accesează lista comitetelor pe site-ul nostru..


OTW este o organizație non-profit, părinte al mai multor proiecte, precum AO3, Fanlore, Open Doors (Uși Deschise), TWC și Asistență Legală OTW. Suntem o organizație condusă de fani, susținută în întregime prin donații, al cărei personal este alcătuit din voluntari. Aflați mai multe despre noi pe site-ul OTW. Pentru mai multe informații despre echipa noastră de traducători voluntari, care au tradus această postare, accesați pagina de Traduceri.